top of page
Zoeken
  • ontdekcommunicatie

Crisisbattle!

Een dag vol bloed, zweet en tranen. Dat is een mooie samenvatting van de crisisgame! Sterk Werk Communicatie had een crisisgame opgezet waarbij team Hogeschool Rotterdam en team Hogeschool Van Amsterdam het tegen elkaar op moesten nemen. Dat ging niet zonder slag of stoot.


We, team Hogeschool Rotterdam, werden opgedeeld in drie groepen: crisismanagementteam (CMT), crisiscommunicatieteam (CCT) en publiek. We gingen aan de slag met de case van Bank X. Bank X had te maken met een storing waardoor klanten geen gebruik konden maken van hun bankieren. Dit bleek later geen storing te zijn, maar een hacker. Je raadt het al; er werd geld weggesluisd, informatie kwam op straat te liggen… Wat stond onze groepen te doen?! 


Crisismanagementteam

Deze groep is verantwoordelijk voor alle beslissingen die worden genomen, maar ook welke berichten er verspreidt worden. Tijdens de crisisgame formuleerde de HR medewerkers bijvoorbeeld wat de medewerkers in de filialen wel en niet mochten vertellen aan de klant. 

Crisiscommunicatieteam

Deze groep ondersteunt als het ware het CMT. Hier zitten bijvoorbeeld communicatieadviseurs in die uiteindelijk de knoop doorhakken, analisten die de omgeving afspeuren naar mogelijk onrust van belanghebbenden en de persvoorlichters onderhoudt al het contact met de journalisten. 


Publiek

Deze groep bestaat uit medewerkers, klanten en journalisten. De groep die het CCT en CMT van Amsterdam moeilijk moest maken. Dit hebben we gedaan door te zeggen dat een klant een medewerker had aangevallen en er filialen zelf hadden besloten om de deuren te sluiten omdat het niet veilig genoeg was. 


Nadat beide teams verschillende taken had aangevoerd, was het tijd voor een aansluitende persconferentie. Die was bij beide partijen grote chaos, omdat medewerkers, klanten en journalisten alsnog met heel veel vragen zaten. Aan deze persvoorlichters de taak om rustig te blijven en te zorgen dat iedereen met een goed gevoel weg kon, maar dat was moeilijker dan gedacht. 


Deze drie groepen van zowel Hogeschool Rotterdam als dat van Hogeschool van Amsterdam hebben het elkaar goed moeilijk weten te maken. De jury had dan ook een lastige taak om dit te beoordelen, maar uiteindelijk kon er maar één winnaar zijn… HOGESCHOOL ROTTERDAM!


Wij willen Sterk Werk Communicatie bedanken voor deze leerzame dag! 



23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page