top of page
Zoeken
  • ontdekcommunicatie

Levensloopstress en Antes

Levensloopstress, heb jij dit ooit in het woordenboek gezien? Waarschijnlijk is je antwoord ‘nee’, want dit woord is namelijk genomineerd voor het ‘Van Dale Woord van het Jaar’. Het woord liet ons denken aan Antes, de opdrachtgever van afgelopen periode (Public Affairs en Media). 


Antes helpt mensen met psychische klachten om weer grip op hun leven te krijgen. Onze opdracht was om voor Antes een issue te claimen en uit te onderzoeken hoe het best gelobbyd kan worden voor dit issue. We claimden het issue ‘afnemende tolerantie van samenleving naar patiënten met psychische klachten’ en hoe dat verder ging lees je hieronder!


Situatieanalyse 

Met deze analyse zijn we erachter gekomen bij wie Antes kenbaar moet maken dat er gelobbyd wordt en met welke partijen ze een coalitie kunnen vormen. Wij hebben geadviseerd om te lobbyen op rijksniveau en daar het ministerie en bijbehorende minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van op de hoogte te stellen. Als potentiële coalitiepartners hebben wij ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) en Hearst Netherlands voorgesteld. Het ISO heeft onderzoek gedaan naar het welzijn van studenten (18-25 jaar) en Hearst Netherlands is een uitgeverij van bekende magazines in Nederland. 


Het concept: ‘Met andere ogen’

Vanuit de samenleving is er weinig weet over psychische problemen en voor de patiënten voelt het of er een taboe heerst om over psychische problemen te praten. Met het concept ‘met andere ogen’ willen we deze barrières doorbreken.

Er zal gebruikt worden gemaakt van columns en video’s. Een column die geplaatst wordt in vier magazines van Hearst Netherlands, namelijk Cosmopolitan, JAN, Men’s Health en Women’s Health. Dit om een zo’n groot mogelijk doelgroep te bereiken. In dit column zullen patiënten met verschillende psychische klachten aan het woord komen en hun problemen delen met de samenleving. De video’s zullen de columns versterken, maar kunnen wel apart van elkaar bekeken of gelezen worden. Ook met het doel om meer weet te krijgen waar een patiënt nu mee kampt. 



2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page