top of page
Zoeken
  • ontdekcommunicatie

Nieuw jaar, nieuwe voornemens

Het einde van 2019 nadert en dat betekent dat we massaal onze goede voornemens weer uit de kast kunnen halen. Een goed moment om even terug te kijken op het jaar en je afvragen of je op de goede weg bent. Een nieuw jaar betekent weer nieuwe kansen en een nieuw begin. Goed om die voornemens op te schrijven en volhouden dat ze tegen het einde van januari niet in de prullenbak liggen. Laat 2020 maar komen!


Nieuwjaar voornemens hebben toch altijd wel iets leuks, het is een kans om een frisse start te hebben en iets te veranderen in je leven om het beter te maken. Al helemaal omdat 2019 zo snel voorbij is gevlogen. Met de focus op het nieuwe jaar is het dus goed om nieuwe voornemens op te schrijven. Of dit nu meer sporten is, gezonder gaan eten of toch die sigaretten weg te gooien, er is in ieder geval een begin.

We kunnen die voornemens altijd in verschillende categorieën verdelen, de realistische en de ik heb wel een voornemen, maar weet eigenlijk al dat die niet gaat slagen. Daarom hieronder een paar voornemens waar we allemaal wel een keer tegenaan zijn gelopen.

Geld sparen

Als student is het lastig om veel geld te kunnen sparen. Je woont op jezelf, moet je boodschappen betalen en een drankje in het weekend doen is ook wel zo gezellig. Het idee van geld sparen lijkt makkelijk, maar het vergt toch wel verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen. Het stellen van doelen kan hierbij heel goed helpen. Spaar je voor een vakantie of voor een nieuw kledingstuk? Schrijf het op, omschrijf je doel en het sparen moet al een stuk makkelijker gaan.

Op tijd zijn

Dit kan voor sommige mensen een enorme opgave zijn. Op tijd komen is op sommige momenten toch wel echt lastig. Of het nu het openbaar vervoer is wat je tegenzit of je bed die net iets te lekker ligt, op tijd komen is toch altijd wel fijn. Vooral als dit voor een belangrijke afspraak is. Een trein, bus of metro eerder nemen zal je gemoedstoestand echt beter doen. Zet je spullen de avond van tevoren klaar zodat je in ééń keer je huis kunt verlaten. Dan moet op tijd komen echt appeltje eitje zijn!

Gezond eten en/of sporten

"Dit jaar ga ik echt gezonder eten en ik ga ook nog drie keer per week sporten" klinkt bekent toch? In het begin van het jaar ben je ineens gemotiveerd en lijkt 5 kilo afvallen echt een prima idee. In de praktijk valt dat ook altijd tegen en is het toch echt te koud om naar buiten te gaan of is op de bank liggen toch een beter plan. Gezonder eten zou toch niet zo heel moeten zijn? Toch betekent dat wel dat je die pizza zal moeten laten liggen. Gezond eten en sporten op zichzelf is al een hele mindset. Maak er een leuke bezigheid van, organiseer gezonde etentjes met familie of ga lekker sporten met je vrienden. Je maakt het leuker voor jezelf, waardoor het een eitje gaat worden om die kerstskilootjes eraf te krijgen!


Wat je nieuwjaar voornemens ook zijn, het wordt sowieso een mooi jaar. Ons goede voornemen? Hard werken aan onze scriptie om zo ons diploma in handen te krijgen. Wat jouw goede voornemen ook mag zijn, laten we van 2020 een jaar maken om nooit te vergeten!




7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page