top of page
Zoeken
  • ontdekcommunicatie

Londen

Bijgewerkt op: 12 nov. 2019

Afgelopen week zijn wij met onze minor PR: Creating Stories op studietrip geweest naar Londen. Een super leuke week met interessante bedrijfsbezoeken.


De week werd afgetrapt met een bezoek aan D&AD, waar ons meer werd verteld over The New Blood Awards. D&AD werkt hierbij met grote merken die allemaal een vraagstuk hebben die opgelost moet worden. Hiervoor schakelen ze jonge creatieve en getalenteerde mensen in, die hiermee aan de slag gaan. Voor ons waren er vijf verschillende merken geselecteerd met een daarbij behorende brief. Hier werd meer toelichting gegeven over de bedoeling van de brief met bijbehorende tips.


In de avond zijn wij naar de University of Arts Londen (UAL) geweest, waar oud-student Daan Louter meer vertelde over zijn tijd als stagiair bij The Guardian. Hij vertelde hoe hij daar terecht is gekomen, welke stappen hij daarvoor heeft gezet en hoe hij zijn tijd heeft beleefd. De artikelen die hij heeft geschreven zijn allemaal voorzien van mooie graphics om de cijfers te ondersteunen. Op dit moment is hij werkzaam bij de start-up Flourish, die op een duidelijk manier data kan visualiseren. Daan zit helemaal op zijn plek in Londen en is niet van plan om binnenkort terug te keren naar ons kikkerlandje.


De volgende twee dagen hebben wij vooral zelf Londen ontdekt. De verschillende highlights zoals de Londen Eye, Big Ben en de Tower Bridge zijn nog mooier dan op de foto’s. Ondanks het grauwe Engelse weer hebben we gelukkig heel veel mooie plekken mogen zien.


Vrijdagochtend stond ons laatste bezoek gepland aan de University of Greenwich. Hier kregen we een gastcollege van Marc, die ons meer vertelde over influencer marketing. We mochten ook zelf aan de slag met een student van de universiteit. Het was de bedoeling om een bekende influencer uit te kiezen en zijn invloed op het publiek te onderzoeken. In een vorig gastcollege van Coca Cola in Nederland hadden wij het hier ook al over gehad. Martin Garrix kwam er toen uit als grootste influencer en daarom hebben wij zijn invloed wat meer onderzocht. Onze belangrijkste conclusie? Martin Garrix had ook zo je buurjongen kunnen zijn en daarom kunnen heel veel jongeren zich in hem verplaatsen.


We hebben een heel leerzame week gehad in het prachtige Londen, waar we veel interessante mensen hebben leren kennen. Met een dosis nieuwe energie gaan we aan de slag met onze volgende opdrachtgever.



45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page